Tradycyjny Chleb
Od tego się zaczęło
Dawno temu bo ponad ćwierć wieku minęło kiedy wypiekliśmy pierwszy tradycyjny chleb na zakwasie. Pamiętamy to uczucie kiedy serce się radowało widząc jak bochen za bochnem zostaje wyciągnięty z pieca i wypełnia całą Piekarnię zapachem. Klienci przybywali czując chrupiącą skórkę i jeszcze ciepłe pieczywo zabierali ze sobą. Do dziś wspominają jak wracali od nas i często pozbawiali pieczywo piętki – nie dało się oprzeć. Nadgryziony chleb lądował na stole i również szybko znikał co jego piętka. Dziś czasy się zmieniły a my wraz z nimi. Nie pieczemy już tylko chleba a również słodkie wypieki.
Odkrywanie smaków
Z czasem zaczęliśmy piec słodkości. Szukaliśmy dobrych smaków, eksperymentowaliśmy. Korzystaliśmy z doświadczenia kolegów i jeździliśmy po kraju i zagranicę by szukać „właśnie tego czegoś”. Tak między innymi powstał przepis na nasz sernik gdzie smak znaleźliśmy na Śląsku.
Jakość - naszą drogą
Nie ważne czy to chleb na zakwasie, czy szarlotka na polskich jabłkach czy też inny wypiek. Staramy się by każdy produkt miał swoją jakość. Dlatego też wiemy już z doświadczenia że warto korzystać z produktów które są świeże i nas otaczają. Stąd współpraca z pobliską mleczarnią, rolnikami i innymi podmiotami.
Zaufaj nam
Pozwól abyśmy mogli osłodzić ci chwilę. Postaramy się aby nasze wyroby były dobre, eleganckie i oczekiwały twoim wymaganiom.