Tradycyjny Chleb

Od tego się zaczęło

m

Dawno temu bo ponad ćwierć wieku minęło kiedy wypiekliśmy pierwszy tradycyjny chleb na zakwasie. Pamiętamy to uczucie kiedy serce się radowało widząc jak bochen za bochnem zostaje wyciągnięty z pieca i wypełnia całą Piekarnię zapachem. Klienci przybywali czując chrupiącą skórkę i jeszcze ciepłe pieczywo zabierali ze sobą. Do dziś wspominają jak wracali od nas i często pozbawiali pieczywo piętki – nie dało się oprzeć. Nadgryziony chleb lądował na stole i również szybko znikał co jego piętka. Dziś czasy się zmieniły a my wraz z nimi. Nie pieczemy już tylko chleba a również słodkie wypieki.

Odkrywanie smaków

Z czasem zaczęliśmy piec słodkości. Szukaliśmy dobrych smaków, eksperymentowaliśmy. Korzystaliśmy z doświadczenia kolegów i jeździliśmy po kraju i zagranicę by szukać „właśnie tego czegoś”. Tak między innymi powstał przepis na nasz sernik gdzie smak znaleźliśmy na Śląsku.

Jakość - naszą drogą

Nie ważne czy to chleb na zakwasie, czy szarlotka na polskich jabłkach czy też inny wypiek. Staramy się by każdy produkt miał swoją jakość. Dlatego też wiemy już z doświadczenia że warto korzystać z produktów które są świeże i nas otaczają. Stąd współpraca z pobliską mleczarnią, rolnikami i innymi podmiotami.

Zaufaj nam

Pozwól abyśmy mogli osłodzić ci chwilę. Postaramy się aby nasze wyroby były dobre, eleganckie i oczekiwały twoim wymaganiom.